Nagyon értékes mézfajta a termelői magyar méz

A méz egy igen értékes „táplálékunk”, ami kitűnő energiaforrásunk is lehet, mivel főként szőlő- és gyümölcscukrot tartalmaz. A termelői magyar méz olyan „méhészeti termék”, ami a szervezetünkre erősítő és frissítő hatással van. Fogyasztása rövid időn belül csökkentheti az édesség utáni vágyat, ezért segít karcsúságunk megőrzésében is.
Amennyiben az ember gyakran fáradt, illetve gyengének érzi magát, a megfelelő gyógyír egy kis méz fogyasztása, mivel a benne lévő egyszerű cukrok nagyon gyorsan felszívódnak a szervezetbe a száj nyálkahártyáján keresztül. A termelői magyar méz a legösszetettebb élelmiszerek egyike, mivel magas glükóz és fruktóz tartalma mellett, jelentős mennyiségű antioxidánsokat valamint kalciumot tartalmaz. Ezeken kívül található még összetételében réz, vas, magnézium, foszfor, cink, mangán, kálium és kismennyiségben B vitaminok valamint C-vitamin is. A termelői magyar méz igen egészséges termék, aminek rendszeres és mértékletes fogyasztása minden korosztálynak ajánlott.