Nádcukor helyett kókuszcukor

Az ázsiai népek különösen szakavatottak az egészséges ételek, alapanyagok terén. Nem meglepő, hogy a nyugati gasztronómiába is már beszivárgott ez-az, mint például a kókuszcukor.
Rengeteg finom és egészséges ételt meg receptet, előállítási módot “importáltunk” Ázsiából, hiszen nagyon sokat tanulhatunk tőlük az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Az édességeket a világ minden részén szeretik, így nem véletlenül próbálnak ki az emberek különböző édesítőszereket.
A nádcukor még mindig a legolcsóbb és legnépszerűbb édesítőként van számon tartva, azonban tudjuk, hogy nem túl egészséges. A kókuszcukor alacsony a glikémiás indexe miatt nemcsak a cukorbetegek táplálkozásának kellene az alapvető alapanyaga legyen, hanem mindenki be kellene iktassa az étrendjébe.
A kókuszcukor íze a barna cukorra, nádcukorra hasonlít, ezért igazán nem lenne nagy “áldozat” a váltás erre a fajtára. 100%-ban szerves, szűretlen, feldolgozatlan, fehérítetlen természetes édesítőszer, tulajdonképpen bármit lehet vele édesíteni.