A csokoládé ideális nassolnivaló

A jó minőségű édességek ugyanolyan népszerűek a felnőttek körében is, mint a gyerekeknél. Egy finom vacsora után, ki ne szeretné kényeztetni magát egy kis ízletes nassolnivalóval? Egy tábla csokoládé elfogyasztása tökéletes lezárása lehet a fárasztó napnak.
Már csak azért is, mert a kakaóban levő vegyületek serkentik az úgynevezett boldogsághormon termelését, így bármilyen nehéz nap is van a hátunk mögött, a csokoládé elfogyasztása után szebb színben látjuk a világot, és pozitív gondolatokkal telve bújunk ágyba, hogy másnap frissen és optimistán lássunk a dolgok elvégzéséhez.
A kakaó ugyanakkor antioxidánsokban is gazdag. Egy bőséges vacsora után igen sok szabadgyök keletkezhet az emésztés során. Ez káros lehet a szervezetre, ezért érdemes lehet megszabadulni tőle.
A szabadgyökök legnagyobb ellensége pedig éppen az antioxidáns, tehát a csokoládé a testre és a lélekre is pozitív hatással van. Persze a magas cukortartalma miatt nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását. Azonban léteznek már hozzáadott cukor nélkül készített csokoládé szeletek is.